Dak laten isoleren

Dak laten isoleren in Tilburg en omgeving?

Als u er aan denkt om uw dak te laten isoleren is dit een goede investering voor het besparen van energie. Daarnaast is dakisolatie milieuvriendelijk en profiteert uw portemonnee er ook van. De meeste warmte verliest u vaak via het dak (tot wel 30%) en daarom is het een slimme keus om dakisolatie vakkundig te laten gebeuren. Aannemer WVB helpt u graag om dit te realiseren.

Dak laten isoleren: de voordelen

  • Lagere energiekosten
  • Door dakisolatie stijgt de woningwaarde
  • Dakisolatie voorkomt tocht en trek
  • Uw woning wordt milieuvriendelijker
  • Financieel rendement

Een plat of hellend dak op verschillende manieren laten isoleren

Er kan worden gekozen om het dak van binnenuit tussen de draagbalken te isoleren met een hoogwaardig isolatiemateriaal. Deze heeft een dikte van gemiddeld 6 cm. Dit staat ongeveer gelijk aan een rd-waarde van 3.5 (rd is de warmte weerstand van een isolatiemateriaal). Uiteraard kan er ook worden gekozen voor een dakisolatie met een hogere rd-waarde. Dan zal de dikte van de isolatie meer worden als de ruimte dit toe laat. Tussen de isolatie worden vuren regels geplaatst waar vervolgens de aftimmering op wordt gemonteerd. Hiervoor kunnen diverse duurzame betimmeringen worden gebruikt. Ook kan er worden gekozen om het met stucplaten te bekleden en vervolgens worden deze vakkundig gestukadoord.

Ook kunt u kiezen om het dak geheel te voorzien van isolatie platen. Bij deze wijze van isoleren worden eerst de dakpannen verwijderd, en vervolgens het dakbeschot. Op de draagbalken worden de isolatie platen gemonteerd. Deze zijn in verschillende diktes verkrijgbaar van 4 tot 12 cm met oplopende rd-waardes. Vervolgens worden er nieuwe panlatten geplaatst tbv de dakpannen. Ook kunt u kiezen voor het laten plaatsen van nieuwe dakpannen.

Kosten voor het laten isoleren van uw dak

Het laten isoleren van uw dak is een mooie investering. Echter is elk dak uniek. Daarom is het lastig om de exacte kosten op voorhand te bepalen. Uw wensen en behoeften bepalen uiteindelijk de grootte van de opdracht. Afhankelijk daarvan brengen wij een offerte uit.

Ben je op zoek naar een subsidie? Dan kun je hier eens kijken.